От организирания фен клуб незабавно му отговориха  Лидерът на Възраждане“

...
От организирания фен клуб незабавно му отговориха  Лидерът на Възраждане“
Коментари Харесай

Еничари, каза Костадин Костадинов за феновете на Левски, атакували МОЧА

От проведения почитател клуб неотложно му отговориха 

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов назова „ дегенерати “ и „ еничари “ почитателите на „ Левски “, които нападнаха в четвъртък вечерта след мача на своя тим на националния стадион палатковия лагер, обтегнат в отбрана на Паметника на Съветската войска.

В отговор най-голямата организация на последователите на „ Левски “ предизвести Костадинов, че може да си навреди на кариерата и здравето.

„ Били са 30 (част от тях престъпно проявени), дамите – 3 (пострадалите, бел.ред.), на годините на майките им. Съвременните еничари няма по какъв начин да знаят, че тъкмо това са правили и техните прародители, еничарите от времето на Османската империя. Нарочно са ги пращали по родните места, с цел да разплачат и поругаят личните си майки “, споделя Костадинов.

Според него те желали да отстранен паметника, който е знак на антифашизма, с цел да оправдават фашизма, като просто отстранен паметта за антифашистката битка.

Паметникът, който е една от най-високите постройки в центъра на София. се извисява в Княжеската градина. Върху него от близо 60 години има голяма плоча с надпис: „ На Съветската войска освободителка от признателния български народ “.

„ Следващият път, когато сходни дегенерати (като тези почитатели на „ Левски “ – бел.ред.) решат да се пробват, няма да има дами. Още нещо – уповавам се естествените последователи на футболния тим да се разграничат и най-малко да се извинят на дамите за нападението над тях “, написа Костадинов.

Повечето почитатели на „ Левски “ възприемат тоталитарния режим като принуда и против обичания им футболен клуб.

В отговор Националният клуб на последователите на Левски споделя, че „ има дългогодишна и поредна позиция в поддръжка на демонтажа на срамния и позорен окупаторски монумент в Княжеската градина “.

„ Без да влизаме дълбоко в ямата, наречена българска политика, желаеме да заявим на водача на партия „ Възраждане “, че да наричаш публиката на Левски „ еничари “, надалеч не е потребно за политическата кариера, а и за здравето “, се споделя в позицията на най-голямата организация на последователите на „ Левски “.

Четирима души са били задържани по време на среднощното нахлуване против палатковия лагер и самия монумент. На място са били изпратени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, които са открили вреди по паметника.

Министерство на вътрешните работи оповестява, че са задържани двама на по 29 години, един на 33 и един на 26 години. Сред тях е имало и един престъпно проявен.

На място полицията открива, че една жена от палатковия лагер, който от известно време брани паметника, е била напръскана със спрей и е открадната дамската ѝ чанта. Срещу арестуваните са формирани са каузи за кражба и са безчинство поради нанесените вреди по монумента, който е бил блъскан с чукове.

Палатковият лагер по самодейност на Мая Манолова от „ Левицата “, която споделя, че ще брани паметника поради желанията на ръководещите да го реалокират Решение за премахването му е взето от общинския съвет в София още през 90-те години, само че и до момента не е изпълнено поради въздействието на русофилските партии и опасения от твърда реакция на Кремъл.

Преди седмица съветското посолство в София разгласи, че премахването на паметника би било нарушение на Договора за другарство сред Русия и България. През предходната година Русия към този момент разгласи България за неприятелска страна.

Областната администрация на София позволява, че Паметникът може да бъде демонтиран, тъй като е рисков.

„ Шпиц-командите, провокирани и извикани от Йорданка Фандъкова и Трайчо Трайков, и целокупната десница в София, нападнаха паметника и палатките и безчинстваха до доскоро “, споделя Мая Манолова.

Паметникът е прочут в столицата и като МОЧА – паметник на окупационната алена войска.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР